Projecten Kiwanis Leusden

Kiwanis Club Leusden is een serviceclub, waarbij het kind centraal staat. Lokale projecten die we ondersteunen vindt u hieronder.

Door mee te doen aan onze activiteiten of door wijn te kopen op leusden.kiwaniswijn.nl, steunt u onze projecten.

Kiwanis Club Leusden heeft een ANBI status, uw giften zijn dan ook aftrekbaar conform de regels van de Belastingdienst.

Dank namens de kinderen van Leusden!

 

 

Opvang kinderen uit Oekraïne

Kiwanis Leusden steunt de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Leusden. Met name richten we onze middelen en projecten op het welzijn van de Oekraïense kinderen. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, waardoor berichtgeving snel veroudert. Neem voor meer informatie of concrete hulpaanvragen contact op met secretaris@kiwanisleusden.nl.

Emmaschool-uitje

De Koningin Emmaschool, tegenwoordig opgegaan in De Klimboom, biedt onderwijs en extra ondersteuning aan zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. De medewerkers van de school zijn er trots op de leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Zij vinden het belangrijk dat de leerlingen zich gezien en erkend voelen en daardoor zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving.

Jaarlijks organiseert Kiwanis Club Leusden een uitje voor kinderen van deze school. Samen met leerkrachten bezorgen de leden en hun partners van de Kiwanis Club Leusden de kinderen een onvergetelijke dag. En niet voor de kinderen alleen is het een bijzondere dag. Ook voor ons is het elk jaar genieten en schept het enorm veel voldoening. "Serving the children" in optima forma.

Locaties waar we in de afgelopen jaren o.a. zijn geweest:

  • De Apenheul
  • Dierenpark Amersfoort
  • Spoorwegmuseum
  • Dolfinarium
  • en meer

Kiwanispoppen voor Meanderziekenhuis

De Kiwanispop is een pop van ongeveer 35 cm groot in de vorm van een gestileerd kinderfiguur, gemaakt uit katoen gevuld met polyester. De poppen worden geschonken aan ziekenhuizen waar kinderen. o.a. voor operaties maar ook onderzoeken worden opgenomen.

De Kiwanis poppen worden door de ziekenhuisstaf aan de kinderen gegeven tijdens de voorbereiding op de behandeling die deze kinderen moeten ondergaan. De pop wordt gebruikt om een kind uit te leggen wat er met hem/haar gaat gebeuren. De behandeling kan via de pop gemakkelijker uitgelegd worden.

De hele behandeling kan door de behandelende arts of de medische pedagoog van het ziekenhuis op de blanco pop worden getekend met een (voor gebruik door kinderen toegelaten) stift of potlood. Dat kan iets van de angst wegnemen die bij een kind heerst voor een operatie of andere vorm van behandeling. Daardoor is de kans groter dat een kind de situatie waar het in zit gemakkelijker kan accepteren. Daarnaast zijn de kinderen vrij hun eigen pop vorm qua kleur en tekening te geven. Dit biedt ook mooie en veilige openingen voor een gesprek.

Snuffeldag

Snuffelen bij de leukste bedrijven in Leusden!

Ieder jaar op de woensdag ochtend voor de herfstvakantie organiseren we de leukste dag van groep 8. Op de Snuffeldag mogen de kinderen “snuffelen” bij de leukste bedrijven in Leusden. In twee rondes gaan ze in een grote bus vanaf Fort33 naar verschillende bedrijven om een “kijkje in de keuken” te nemen.

En vele andere projecten voor kinderen in de regio

Foto AD © Cees Wouda

Zaterdag 23 november 2019 is een interactieve speeltoestel geopend, waaraan Kiwanis Club Leusden een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd. De voorzitter van de Kiwanis Club Leusden, een vertegenwoordiger van Wim Wahle Jeugdfonds en wethouder Kiel openden zaterdagmiddag het nieuwe speeltoestel.

Met dank aan